Společnost Twenty-First Century Fox ve vyšším zisku než se očekávalo

Společnost Twenty-First Century Fox (FOXA) za 4. čtvrtletí vykázala lepší zisk na akcii než trhy očekávaly.

Společnost Twenty-First Century Fox ve vyšším zisku než se očekávalo
Štěpán Křeček
Štěpán Křeček

Společnost Twenty-First Century Fox (FOXA) za 4. čtvrtletí vykázala lepší zisk na akcii než trhy očekávaly. Upravený zisk meziročně rostl o silných 27 %. Tržby byly zhruba v souladu s očekáváním a meziročně se zvýšily o 4,1 %.

K dobrým výsledkům firmy přispěly zejména lepší příjmy z kabelových kanálů, televize a segmentu sportu. Příjmy z produkce filmového studia naopak zůstaly za očekáváním. Tržby z televizí, např. FOX TV, rostly o silných 11,8 %. Prodeje z kabelových televizí se zvýšily o 7,1 % a filmové studio meziročně dodalo o 3,9 % méně tržeb.

Reklama

Společnost v prosinci koupila zbývající balík akcií ve společnosti Sky, která výrazně přispěje k růstu zisků v budoucnu. Fox také pokračuje ve výrazném zpětném odkupu svých akcií. Meziročně firma odkoupila 5% všech svých akcií. I přes tento silný závazek vracet hodnotu akcionářům firma potvrdila návrh pololetní dividendy v předchozí výši 18 centů na akcii.

Společnost v posledních letech zvyšovala dividendu jednou za 18 měsíců. Ve spojení s dobrými hospodářskými výsledky je proto možné, že příští ohlášená dividenda bude opět vyšší.

Reklama

Vědomosti dne

Jak obchodovat s akciemi

Svět velkých financí a tradingu na burzách je nyní otevřenější, než kdy dřív. Investiční strategie, které byly dříve výsadou malé skupiny finančníků, jsou dnes přístupné každému, kdo si zřídí účet u brokera, kterých je celá řada. Než se ale investor vrhne do světa obchodování akcií, měl by znát základní termíny a principy.

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Reklama
Reklama