investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Japonská automobilka Nissan téměř zdvojnásobila celoroční zisk

09.05.2024
autojaponskotržby

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Společnost Twenty-First Century Fox ve vyšším zisku než se očekávalo

08.02.2017

Společnost Twenty-First Century Fox (FOXA) za 4. čtvrtletí vykázala lepší zisk na akcii než trhy očekávaly.

Společnost Twenty-First Century Fox (FOXA) za 4. čtvrtletí vykázala lepší zisk na akcii než trhy očekávaly. Upravený zisk meziročně rostl o silných 27 %. Tržby byly zhruba v souladu s očekáváním a meziročně se zvýšily o 4,1 %.

K dobrým výsledkům firmy přispěly zejména lepší příjmy z kabelových kanálů, televize a segmentu sportu. Příjmy z produkce filmového studia naopak zůstaly za očekáváním. Tržby z televizí, např. FOX TV, rostly o silných 11,8 %. Prodeje z kabelových televizí se zvýšily o 7,1 % a filmové studio meziročně dodalo o 3,9 % méně tržeb.

Společnost v prosinci koupila zbývající balík akcií ve společnosti Sky, která výrazně přispěje k růstu zisků v budoucnu. Fox také pokračuje ve výrazném zpětném odkupu svých akcií. Meziročně firma odkoupila 5% všech svých akcií. I přes tento silný závazek vracet hodnotu akcionářům firma potvrdila návrh pololetní dividendy v předchozí výši 18 centů na akcii.

Společnost v posledních letech zvyšovala dividendu jednou za 18 měsíců. Ve spojení s dobrými hospodářskými výsledky je proto možné, že příští ohlášená dividenda bude opět vyšší.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top