investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Zlato ukončilo spanilou jízdu

12.08.2020

V průběhu letošního roku jsme mohli sledovat prudký růst ceny zlata...

V průběhu letošního roku jsme mohli sledovat prudký růst ceny zlata. Zatímco na začátku ledna se zlato obchodovalo za 1 517 dolarů za troyskou unci, začátkem srpna byla pokořena hranice 2 000 dolarů za troyskou unci. Historický moment nastal 7. srpna, kdy se troyská unce zlata obchodovala za rekordních 2 075 dolarů.

Od té doby cena zlata začala klesat. V průběhu dneška spadla až na 1 863 dolarů za troyskou unci. Od této úrovně se však odrazila a nyní se pohybuje kolem úrovně 1 940 dolarů za troyskou unci. Prudký pád ceny zlata ukončil spanilou jízdu, kterou jsme mohli sledovat od poloviny března, kdy se cena zlata propadla pod úroveň 1 500 dolarů za troyskou unci.


Jak investovat do zlata   Ukládání do zlata   Investiční zlato


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Lidé, kteří do zlata na začátku roku či v polovině března investovali, si rozhodně nemohou stěžovat. Během krátké doby zhodnotili své investice v dolarovém vyjádření o více než třetinu. Nyní cena zlata prochází korekcí, nicméně to neznamená, že se opět nevrátí k růstovému trendu.

 

Někteří investoři pokles ceny zlata využili k dokupování vzácného kovu, čímž zabránili ještě hlubším propadům. Jelikož je zlato považováno za udržitele hodnoty, jeho ceně prospívá vyhrocování krizí. Zprávy o objevu vakcíny proti koronaviru mohly být jednou z příčin, proč cena zlata spadla.

 Investiční zlato   Osvobození zlata od DPH

V globální ekonomice přetrvává celá řada problémů, které by mohly vést k dalšímu růstu ceny zlata. Centrální instituce pumpují do ekonomik nové finanční prostředky, které podporují růst hodnoty aktiv včetně zlata. Navíc narůstá napětí mezi Spojenými státy a Čínou, což může vést k vyhrocení obchodních válek.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Od poloviny března jsme mohli sledovat prudký růst ceny zlata, který byl na začátku srpna ukončen. Někteří investoři na tomto trendu zvýšili hodnotu svých investic o více než třetinu."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top