investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Zlato se blíží k hranici 1 700 dolarů za troyskou unci

24.02.2020

Cena zlata prudce narůstá. Aktuálně se pohybuje na úrovni...

Cena zlata prudce narůstá. Aktuálně se pohybuje na úrovni 1 685 dolarů za troyskou unci. V případě, že se na trzích budou množit negativní zprávy kolem šíření koronaviru, je možné, že bude pokořena hranice 1 700 dolarů za troyskou unci, což se stalo naposledy na konci roku 2012.

Jak investovat do zlata   Ukládání do zlata   Investiční zlato

V souvislosti s americkým útokem na Kásima Sulejmáního a pozdějším propuknutím epidemie koronaviru v Číně, došlo na trzích k propadu cen akcií a růstu ceny zlata. Na tuto situaci zareagovala Čína, která snížila úrokové sazby a dala do ekonomiky obří finanční injekci na podporu likvidity. Tím došlo ke stabilizaci vývoje na trzích. Ceny akcií se vrátily k růstu a cena zlata poklesla. Tento vývoj byl umocněn pokrokem v rámci obchodních válek i pozitivní výsledkovou sezónou ve Spojených státech.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Nyní však optimismus z trhů vyprchává. Investoři přestávají podceňovat zprávy o šíření koronaviru a kalkulují možné dopady na ekonomický růst. Všímají si, že nákaza se šíří mimo Čínu do dalších zemích jako jsou Korejská republika, Itálie, Japonsko nebo Írán. Mnozí investoři dostali strach a začali se stahovat z rizikovějších aktiv. To vyústilo v dnešní prudký propad cen akcií na trzích po celém světě. Naopak cena zlata výrazně vzrostla. Pozitivně reagují i vybrané státní dluhopisy.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Investoři se obávají, že se epidemie koronaviru rozšíří z Číny do dalších zemí, což způsobí výrazné ztráty na trzích. Stahují se proto z rizikových aktiv a přesouvají se do bezpečnějšího zlata. V důsledku tohoto vývoje pokořila cena zlata sedmileté maximum."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top