investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Zlato, palladium a ropa zažily raketový vzestup ceny

06.01.2020

Přestože letošní rok teprve startuje, ceny některých...

Přestože letošní rok teprve startuje, ceny některých komodit již stihly zaznamenat raketový růst. Cena zlata od začátku roku do pondělí 6. ledna (10:00 SEČ) vyrostla o 3,5 procenta na úroveň 1 576,4 dolaru za troyskou unci. Chvíli se zlato prodávalo i za cenu 1 588,1 dolaru za troyskou unci. Tím zlato dosáhlo téměř sedmiletého maxima.

Jak investovat do zlata   Ukládání do zlata   Investiční zlato

Podobně jako zlatu se letos daří i palladiu. Tento vzácný kov letos vzrostl na ceně již o 3,6 procenta. V pondělí 6. ledna (10:00 SEČ) se palladium obchodovalo za 2 017,8 dolaru za troyskou unci. To je jen těsně pod historicky nejvyšší úrovní.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Pozadu nezůstává ani cena ropy Brent, která se v pondělí 6. ledna (10:00 SEČ) obchodovala za 70,1 dolaru za barel. Černé zlato se od začátku roku zhodnotilo již o 6,1 procenta. Za cenovým nárůstem stojí především riziková přirážka, s kterou se na trhu s ropou kalkuluje kvůli napětí na Blízkém východě.

 

Vzácné kovy jsou považovány za bezpečný přístav, kam se investoři stahují v dobách zvýšeného napětí. Po zabití generála Sulejmáního existují obavy, že se začne zhoršovat bezpečnostní situace na Blízkém východě. Investoři na tuto situaci zareagovali tím, že začali nakupovat zlato a palladium. Eskalace násilí na Blízkém východě by potenciálně mohla blokovat dodávky ropy na světové trhy, proto je i u ropy patrný prudký nárůst ceny.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"V případě, že se bude zhoršovat situace na Blízkém východě, vzroste cena ropy. Investoři rovněž projeví zvýšený zájem o zlato a akcie některých zbrojařských firem."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top