investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Zlato a Řecko

30.06.2015

Zlato se na trzích obchoduje v posledních měsících tzv. „do strany“, což je vyjádřením toho, že zhruba od konce února toho roku vidíme ceny zlata

Zlato se na trzích obchoduje v posledních měsících tzv. „do strany“, což je vyjádřením toho, že zhruba od konce února toho roku vidíme ceny zlata v pásmu cen zhruba od 1175 do 1225 amerického dolaru za jednu trojskou unci zlata.


A to i přesto, že od jara vedlo Řecko se svými věřiteli maratón jednání o svém dluhu a to přineslo a přináší na finanční trhy nejednu obavu. A obavy z budoucna bývají vodou na mlýn růstu cen zlata jako ochrany před nepřízní finančního počasí.


Lze z toho vyvozovat mnohé, třeba že případné nesplacení řeckého dluhu a odchod Řecka od společné evropské měny (eura) nemusí být z pohledu finančních trhů takovou katastrofou.

Odpověď je jistě složitější. Co je však podstatné pro investory do zlata?  Nejpodstatnější patrně bude fakt, že za stávající situace, při relativně setrvalých cenách, se jejich investice do zlata neprodraží, ani když nervozita  z Řecka jistě existuje.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top