investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Zisk Coca-Coly díky oživení poptávky po pandemii vzrostl o 42 procent

27.10.2021

Zisk amerického výrobce nápojů Coca-Cola Company ve třetím čtvrtletí vzrostl o 42 procent na 2,47 miliardy USD...

Zisk amerického výrobce nápojů Coca-Cola Company ve třetím čtvrtletí vzrostl o 42 procent na 2,47 miliardy USD (54,7 miliardy Kč) díky růstu poptávky po zrušení koronavirových omezení. Výsledky překonaly očekávání analytiků a firma díky příznivým výsledkům v dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.

Bez zahrnutí mimořádných položek zisk činil 65 centů na akcii. Analytici očekávali zisk 58 centů na akcii. Tržby se zvýšily o 16,1 procenta na 10,04 miliardy USD. Bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů a akvizic a prodeje majetku tržby stouply o 14 procent. Objem prodeje stoupl o šest procent a je nad úrovní z roku 2019, tedy doby před pandemií.


Generální ředitel James Quincey uvedl, že Coca-Cola se z pandemie dostává jako silnější podnik. Zaznamenává oživení prodeje velkým zákazníkům, jako jsou restaurace a kina. Firmu loni těžce zasáhlo uzavření restaurací, stadionů, kin a dalších veřejných zařízení kvůli pandemii. V posledních čtvrtletích se však v mnoha zemích omezení zmírňují nebo ruší, což zvyšuje prodej firmy.


Objem prodeje v regionu zahrnujícím Evropu, Blízký východ a Afriku stoupl o osm procent, v čele jsou Rusko, Nigérie a Turecko. V Latinské Americe objem prodeje vzrostl také o osm procent, v Severní Americe o čtyři procenta a v Asii a Tichomoří o tři procenta.


Coca-Cola zlepšila výhled růstu očištěných tržeb za celý rok na 13 až 14 procent z dosavadních 12 až 14 procent. Očištěný zisk na akcii má vzrůst o 15 až 17 procent. Doposud čekala zvýšení o 13 až 15 procent, napsala agentura Reuters.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Uzavření barů, restaurací a dalších podniků v průběhu pandemie mělo za následek propouštění ve společnosti Coca-Cola.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top