investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Žebříček největších firem v České republice ovládla Škoda

18.06.2020

Sdružení CZECH TOP 100 vyhlásilo každoroční žebříček nejvýznamnějších firem...

Sdružení CZECH TOP 100 vyhlásilo každoroční žebříček nejvýznamnějších firem působících v Česku. Nejvyšší příčku obsadila již tradičně Škoda Auto. Na druhé místo se tentokrát dostal Energetický a průmyslový holding, který předběhl polostátní ČEZ. Posun v žebříčku zaznamenala i taiwanská společnost Foxconn CZ, která skončila hned za Agrofertem na pátém místě.

Vzhledem k důsledkům pandemie koronaviru se letos nepodařilo získat účetní výsledky všech firem z první stovky. Zatím je možné zveřejnit pouze pořadí na prvních deseti místech bez detailních údajů. Toto pořadí se již nebude měnit. Na sestavení finálního žebříčku první stovky firem se stále pracuje. Kompletní výsledky budou doplněny v průběhu července. Žebříček CZECH TOP 100 je vytvářen ve spolupráci se společností Bisnode.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:



„Účetní výsledky za rok 2019 nebyly ovlivněny pandemií koronaviru, takže mnohé firmy překonaly rekordní tržby z roku 2018. V letošním roce lze však očekávat, že se mnohým firmám zhorší jejich výsledky,“ říká předseda CZECH TOP 100 Jan Struž.


Sales revenues Škoda Group* dosáhly v loňském roce rekordní úrovně 503,7 miliardy korun. Byly vyšší než součet tržeb dvou dalších firem v pořadí. Rok 2019 jistě vykouzlil úsměv na tváři Danieli Křetínskému, jehož Energetický a průmyslový holding navýšil tržby na 220,3 miliardy korun. Přes hranici 200 miliard korun se ještě dostala společnost ČEZ, která si oproti roku 2018 rovněž výrazně polepšila.


Účetní výsledky za rok 2019 ještě nebyly ovlivněny pandemií koronaviru, takže mnohé firmy překonaly rekordní tržby z roku 2018. V roce 2020 však lze očekávat, že se výsledky firem prudce zhorší, což může zamíchat celým žebříčkem. Bude proto zajímavé sledovat, zda Škoda Auto obhájí své prvenství.


* Představuje tržby z prodeje skupiny Škoda. Celkové tržby budou zveřejněny 30. 6.




Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Česká ekonomika je výrazně otevřená a těží z přístupu na společný evropský trh. Díky kvalifikované a stále relativně levné pracovní síle je atraktivní pro zahraniční investory. To dokládá statistika, kdy přibližně čtyři pětiny z největších firem v naší zemi je spoluvlastněno zahraničním kapitálem."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top