investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Zaměstnanci Facebooku si stěžují, že musejí zpátky do kanceláří

19.11.2020

Zaměstnanci Facebooku si stěžují, že je provozovatel sociální sítě nutí k návratu do...

Zaměstnanci Facebooku si stěžují, že je provozovatel sociální sítě nutí k návratu do kanceláří. Mají strach, že by se v nich mohli nakazit koronavirem. Více než 200 pracovníků z celého světa, kteří dohlížejí na obsah stejnojmenné sociální sítě, poslalo firmě otevřený dopis, kde ji obvinilo, že kvůli zisku zbytečně riskuje životy. Informuje o tom na svém webu BBC.

Zaměstnanci firmu vyzvali, aby provedla změny, které by umožnily více práce z domova a aby zavedla příplatky za práci v rizikovém prostředí. Firma se brání, že většina ze zhruba 15.000 zaměstnanců, kteří mají na starost obsah, už z domova pracuje, a bude tak během pandemie pracovat i nadále.


Facebook není jediná firma, která se potýká se strachem zaměstnanců z fyzického návratu do práce. Na pracovní podmínky si v časech koronaviru stěžují i pracovníci ve skladech Amazonu a obavy vzbuzují ohniska nemoci i ve zpracovatelských společnostech a ve finančních firmách.


Vedení Facebooku doufalo, že práci manažerů obsahu nahradí umělá inteligence. K vyhledávání a odstraňování výroků šířících nenávist nebo obrázků zneužívaných dětí ale stále potřebuje lidi. Ti v dopise uvádějí, že je nyní chce přimět provádět tuto "toxickou" práci na "horké půdě" bez další podpory.


Zdroj: ČTK



"Dlouhodobá práce na home office vede ke snižování produktivity práce zaměstnanců. Lze proto očekávat, že po odeznění koronavirové krize firmy budou požadovat návrat zaměstnanců zpět na pracoviště."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top