investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Zahraniční obchod České republiky potřebuje nové trhy

09.04.2018

Podle Českého statistického úřadu skončila v únoru bilance zahraničního obchodu se zbožím přebytkem 18,0 miliardy korun.

Podle Českého statistického úřadu skončila v únoru bilance zahraničního obchodu se zbožím přebytkem 18,0 miliardy korun. V meziročním srovnání byl tak vykázán pokles o 2,9 miliardy korun. Zahraniční obchod nepříznivě ovlivnilo snížení kladného salda s motorovými vozidly o 1,7 miliardy korun. Lepších výsledků bylo naopak dosaženo díky vyššímu přebytku obchodu s elektrickými zařízeními, a to o 2,1 miliardy korun.

Se státy Evropské unie měla Česká republika přebytkovou bilanci zahraničního obchodu ve výši 54,9 miliardy korun. Se státy mimo Evropskou unii však vykázal zahraniční obchod České republiky schodek 35,1 miliardy korun. Zahraniční obchod České republiky není diverzifikovaný. Případné hospodářské problémy Evropské unie by velmi silně dopadly na tuzemskou ekonomiku. Je proto nutné dobývat nové exportní trhy, a tak vylepšovat bilanci zahraničního obchodu se státy mimo Evropskou unii.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top