investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Walt Disney propustí 32.000 lidí

26.11.2020

Americká společnost Walt Disney propustí celkem asi 32.000 zaměstnanců, většinou ve..

Americká společnost Walt Disney propustí celkem asi 32.000 zaměstnanců, většinou ve svých zábavních parcích, na které nejvíce doléhají dopady opatření proti šíření nového koronaviru. Jde o zvýšení původního plánu, který firma představila v září a který předpokládal, že o práci přijde kolem 28.0000 lidí. Uvedla to dnes agentura Reuters.

V dokumentu pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) firma uvedla, že dotyční budou propouštěni do konce prvního pololetí finančního roku, které končí v březnu.


Firma uvádí, že letos na konci října zaměstnávala po celém světě zhruba 203.000 lidí. Z nich kolem 155.000 pracovalo v zábavních parcích, případně jejich práce s jejich činností souvisela.


List The New York Times v září napsal, že propouštět se má hlavně v zábavních parcích v Kalifornii a na Floridě. Ty před pandemií zaměstnávaly kolem 110.000 lidí. Návštěvnost parků citelně klesla už na jaře, kdy se dopady pandemie objevily poprvé.


Firma už tento měsíc uvedla, že posílá na neplacené volno další pracovníky zábavního parku v Kalifornii, protože není jisté, kdy tato zařízení budou moci znovu otevřít.


Zábavní park na Floridě a většina těch mimo Spojené státy už otevřely. Musejí se v nich ale dodržovat nařízené rozestupy a nosit roušky. Pařížský Disneyland musel v říjnu znovu zavřít, parky v Šanghaji, Hongkongu a Tokiu ale zůstávají otevřené.


Zdroj: ČTK



"Společnost Walt Disney se obchoduje na newyorské burze cenných papírů (NYSE) a od roku 1991 je součástí indexu Dow Jones."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top