investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trhy střízliví a vedou ruku amerického Fedu ke zpřísnění politiky

22.04.2024
akcieekonomikainflaceusa

Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo

22.04.2024
ekonomikačesko

Walt Disney letos ukončí 100 ze svých mezinárodních televizních kanálů

25.05.2021

Americká filmová a zábavní společnost Walt Disney plánuje letos ukončit 100 ze svých...

Americká filmová a zábavní společnost Walt Disney plánuje letos ukončit 100 ze svých mezinárodních televizních kanálů a do budoucna se zaměří na streamovací službu Disney+. Informovala o tom agentura Bloomberg. V pondělí se tomuto tématu na konferenci věnované technologiím a médiím věnoval šéf společnosti Bob Chapek.

"Většina obsahu se přesune na Disney+," řekl Chapek. Tuto službu označil za klíčovou strategii, v jejímž rámci se firma posouvá k modelu založenému na přímém prodeji zákazníkům. Ukončování televizních programů bude záviset na smlouvách, které má Disney pro jednotlivé trhy. Připomněl, že loni společnost ukončila činnost 30 televizních kanálů.


"Spotřebitelé čím dál více sledují obsah prostřednictvím internetu. Disney chce mít v tomto trendu náskok," řekl na konferenci Chapek. Akci pořádala investiční banka JPMorgan Chase.


Ke konci prvního čtvrtletí měla streamovací služba Disney+ 103,6 milionu předplatitelů. Konkurenční Netlix, což je hlavní hráč v tomto odvětví, měl na konci března zhruba 208 milionů předplatitelů.


 Zdroj: ČTK




"Společnost Walt Disney se obchoduje na newyorské burze cenných papírů (NYSE) a od roku 1991 je součástí indexu Dow Jones."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top