investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Walmart zvýšil za čtvrtletí provozní zisk o více než pětinu a zvýšil výhled

17.08.2021

Americká společnost Walmart, která je největším maloobchodním řetězcem světa, zvýšila ve...

Americká společnost Walmart, která je největším maloobchodním řetězcem světa, zvýšila ve druhém čtvrtletí provozní zisk o 21,4 procenta na 7,4 miliardy dolarů (160 miliard Kč). K výsledku hospodaření, který předčil odhady analytiků, přispělo mimo jiné to, že zákazníci po protipandemických uzávěrách více nakupovali školní potřeby, oblečení a vybavení na cestování. Výhled růstu celoročních tržeb z amerických obchodů, které jsou otevřené nejméně rok, řetězec zvýšil na pět až šest procent.

Celkové tržby Walmart od dubna do června zvýšil o 2,4 procenta na 141,05 miliardy dolarů. Analytici přitom v průměru očekávali tržby 137,17 miliardy dolarů. Tržby v obchodech, které jsou v USA otevřeny alespoň jeden rok, ve druhém čtvrtletí vzrostly o 5,2 procenta. Není v nich zahrnutý prodej pohonných hmot. Analytici podle společnosti Refinitiv prognózovali růst o 3,69 procenta.


Walmart je jednou ze společností, které těžily ze stimulačních balíků americké vlády během pandemie covidu-19. Ve druhém čtvrtletí jí pomohly zálohové daňové úlevy na děti, připomněla agentura Reuters. Zvýšený výhled celoročních tržeb vychází z toho, že posilování americké ekonomiky nepoleví, a počítá s tím, že do konce roku nebudou přijaty žádné další významné vládní stimuly ekonomiky.


Tržby z prodeje prostřednictvím internetu ve Spojených státech společnosti v uplynulém čtvrtletí narostly o šest procent. Minulý rok Walmartu vzrostly vlivem pandemie tržby z internetového prodeje o 97 procent.


Výsledky hospodaření tento týden zveřejní další americké maloobchodní řetězce jako Target nebo Macy's. Sektoru pomohl letní ústup protipandemických opatření. Investoři si kladou otázkou, jak další vývoj ovlivní nakažlivější mutace koronaviru delta.


Zdroj: ČTK




"Každý týden navštíví maloobchodní řetězec Walmart přibližně 220 milionů zákazníků. Oslovuje je hlavní myšlenka Walmartu, která spočívá v hesle prodávat více za méně."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top