investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Walmart zvedl výhled letošního zisku a tržeb, má dost zásob před Vánoci

17.11.2021

Americká společnost Walmart zvýšila ve třetím čtvrtletí provozní zisk o 0,2 procenta na 5,8 miliardy dolarů...

Americká společnost Walmart zvýšila ve třetím čtvrtletí provozní zisk o 0,2 procenta na 5,8 miliardy dolarů (téměř 129 miliard Kč). Největší maloobchodní řetězec světa má dostatek zásob na klíčovou předvánoční sezonu a výpadků dodávek se kvůli potížím v logistice neobává. Zvýšil proto celoroční výhled tržeb i zisku. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení.

"Máme lidi, produkty a ceny, abychom našim zákazníkům a členům zajistili skvělou sváteční sezonu," uvedl generální ředitel Doug McMillon.


Tržby v obchodech, které jsou ve Spojených státech otevřeny alespoň jeden rok, by se letos podle nového odhadu měly zvýšit o více než šest procent. Upravený zisk by se pak měl pohybovat kolem 6,40 dolaru na akcii. Dříve Walmart počítal s růstem tržeb o pět až šest procent a se ziskem na akcii v rozpětí 6,20 až 6,35 USD.


Optimistický výhled Walmartu kontrastuje s konkurenčním gigantem v oblasti elektronického obchodu Amazon. Jeho výhled na čtvrté čtvrtletí byl vlažný, firma také varovala před vyššími náklady, které by před Vánocemi mohly omezit nárůst poptávky po nakupování na internetu.


Velké maloobchodní firmy včetně Amazonu se v posledních měsících potýkají s problémy kolem dodávek zboží do USA kvůli zácpám v přístavech, uzavřeným továrnám v některých částech Asie a kvůli nedostatku surovin. Walmart, který si pronajímá k přepravě zboží vlastní lodě, zvýšil zásoby v USA před rušnou sváteční sezonou o 11,5 procenta.


Výsledky hospodaření dnes oznámil i řetězec obchodů pro kutily Home Depot. Tržby ve třetím čtvrtletí zvýšil o 9,8 procenta na 36,82 miliardy dolarů. Těžil zejména z rostoucího trhu s bydlením, díky čemuž tržby překonaly očekávání analytiků skoro o dvě miliardy USD.


Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Každý týden navštíví maloobchodní řetězec Walmart přibližně 220 milionů zákazníků. Oslovuje je hlavní myšlenka Walmartu, která spočívá v hesle prodávat více za méně.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top