investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Zisk Bank of America ve čtvrtletí klesl

16.04.2024
akciebankatržbyusa

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Walmart bude doručovat objednávky pomocí dronů

25.05.2022

Přístup ke službě budou mít do konce roku zhruba čtyři miliony amerických domácností...

Americká společnost Walmart bude doručovat v šesti amerických státech objednávky bezpilotními letouny. Přístup ke službě budou mít do konce roku zhruba čtyři miliony amerických domácností. Největší maloobchodní řetězec světa o tom dnes informoval na svém webu.

Servis by měl být dostupný na 34 místech ve státech Arizona, Arkansas, Florida, Texas, Utah a Virginie. Walmart předpokládá, že touto cestou bude doručovat více než milion objednávek ročně.

Zákazníci si budou moct objednávat desítky tisíc položek - od léků přes pleny až po hotdogy od 08:00 do 20:00. Za poplatek 3,99 dolaru (92 Kč) jim je bezpilotní letoun doručí do 30 minut. Podmínkou je, že zboží nesmí vážit více než deset liber (4,5 kilogramu).

Walmart pro doručování použije zařízení a technologie ze start-upu DroneUp, do kterého dříve investoval. V každém zúčastněném obchodě bude umístěno centrum pro doručování drony složené z týmu pilotů DroneUp, certifikovaných k provozu americkým Úřadem pro civilní letectví (FAA).

Maloobchodní gigant oznámil partnerství s DroneUp, stejně jako s podniky Flytrex a Zipline už v roce 2020. Vzniklo několik projektů, ale jejich rozsah byl až dosud poměrně omezený.

Výrazným zrychlením svého úsilí se Walmart snaží získat pozici lídra na trhu doručování drony, což je sektor, o který jeví zájem i další velké americké společnosti, včetně Amazonu, Alphabetu a specialisty na přepravu zboží UPS, napsala agentura AFP. Walmart přitom hodlá těžit ze své konkurenční výhody: přibližně 90 procent Američanů bydlí do deseti mil (16 km) od jedné z jeho 4700 poboček, které v USA má.


Zdroj: ČTK

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Každý týden navštíví maloobchodní řetězec Walmart přibližně 220 milionů zákazníků. Oslovuje je hlavní myšlenka Walmartu, která spočívá v hesle prodávat více za méně.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top