investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Zisk Bank of America ve čtvrtletí klesl

16.04.2024
akciebankatržbyusa

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Výrobce videoher EA se dohodl na převzetí rivala Codemasters

14.12.2020

Americký výrobce videoher Electronic Arts (EA) se dohodl, že zaplatí zhruba 1,2 miliardy dolarů...

Americký výrobce videoher Electronic Arts (EA) se dohodl, že zaplatí zhruba 1,2 miliardy dolarů (26 miliard Kč) za převzetí britského konkurenta Codemasters. Ten je známý hlavně díky svým automobilovým simulátorům. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

EA za každou akcii Codemasters nabídla 604 pencí. Překonala tak dřívější návrh amerického rivala Take-Two Interactive Software, který za převzetí britského podniku nabídl 485 pencí za akcii. Krátce po poledni si akcie Codemasters připisovaly zhruba 20 procent na 642 pencí.


Vedení společnosti Codemasters uvedlo, že posoudilo různé aspekty nabídky EA a dospělo k závěru, že je pro akcionáře lepší než návrh firmy Take-Two. Ta nyní zvažuje, jaký bude její další postup.


Výrobci videoher v letošním roce zažívají prudký nárůst poptávky, protože lidé v důsledku pandemie nemoci covid-19 tráví více času doma. V příštím roce by se však tento trend mohl obrátit, protože začíná očkování proti koronaviru.


Zdroj: ČTK



"Herní průmysl neoslovuje jen mladé lidi, ale postupně proniká do všech generací. Koronavirová krize navíc podpořila jeho další rozvoj."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top