investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Výrobce letadel Boeing zvýšil tržby

26.10.2022

Americký výrobce letadel Boeing ve třetím čtvrtletí vykázal ztrátu 3,3 miliardy dolarů...

Americký výrobce letadel Boeing ve třetím čtvrtletí vykázal ztrátu 3,3 miliardy dolarů (80,8 miliardy Kč). Na vině jsou především problémy v jeho zbrojní divizi, uvedla firma ve svém dnešním sdělení. Tržby firma zvýšila o čtyři procenta na téměř 16 miliard dolarů.

Boeing i jeho evropský rival Airbus zvýšily ve čtvrtletí výrobu letadel s jednou uličkou, přičemž Boeing dodal ve třetím čtvrtletí 112 letadel oproti 85 v loňském roce. To mu pomohlo vygenerovat volný peněžní tok 2,9 miliardy dolarů. Ve stejném období loni firma naopak o 507 milionů dolarů přišla.

Rostoucí tlak na náklady v posledních měsících však zproblematizoval plnění smluv s pevnými cenami pro americké aerolinky a firmy z obranného sektoru. Boeing oznámil, že jeho obranná divize vykázala ztrátu 2,8 miliardy dolarů kvůli programům, jako je výroba tankovacího letounu KC-46 a vládního stroje Air Force One. To přibrzdilo zotavení společnosti, která se snaží dostat z potíží minulých let. Těží například z rostoucí poptávky po letecké dopravě.

Upravená ztráta na akcii se ale ve čtvrtletí prohloubila na 6,18 dolaru z 0,60 USD před rokem. Akcie Boeingu bezprostředně po oznámení hospodářských výsledků odepsaly asi čtyři procenta.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top