investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Volný pád cen pohonných hmot pokračuje

18.01.2019

Zatímco v říjnu loňského roku se průměrná cena benzínu vyšplhala až k úrovni...

Zatímco v říjnu loňského roku se průměrná cena benzínu vyšplhala až k úrovni 33,80 koruny za litr, nyní atakuje hranici 31,00 koruny za litr. Během tří měsíců došlo k propadu ceny benzínu o přibližně 8 procent, což se již může začít projevovat ve snižování nákladů na přepravu zboží a osob. Podobný vývoj zaznamenala i cena nafty, která však zlevňovala pomaleji a momentálně dosahuje průměrné výše 31,45 koruny za litr.

V uplynulém týdnu se cena ropy na světových trzích chovala stabilně a nezažívala výrazné výkyvy. Cena ropy Brent se stále drží kolem úrovně 61 dolarů za barel. V nadcházejícím období bude probíhat výsledková sezóna, která ukáže, jak se daří americkým a dalším společnostem. V případě, že firmy budou mít dobré výsledky a ohlásí zvyšování tržeb i zisků, bude podpořen růst ceny ropy. K vyšší ceně ropy by rovněž vedlo uzavření dohody Spojených států a Číny ohledně ukončení obchodních válek.

 

Pro české řidiče je kromě ceny ropy na světových trzích důležitý i vývoj kurzu koruny vůči dolaru. V letošním roce již nebude docházet k masové repatriaci zisků do Spojených států, což byl výrazný impuls k posilování dolaru vůči ostatním měnám. V průběhu roku 2019 lze očekávat rychlejší růst úrokových sazeb na koruně než na dolaru, což by mělo vést k postupnému posilování tuzemské měny. Pravděpodobné zdražování ropy tak bude v průběhu letošního roku tlumeno sílící korunou.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Kromě ceny ropy bude pravděpodobně růst i cena elektrické energie. Rostoucí cena emisních povolenek společně s koncem jádra v Německu a novým trendem elektromobility budou tlačit na zvyšování ceny elektřiny."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top