investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple bude brzy vyrábět čipy M4

12.04.2024
appletechnologievýroba

JPMorgan ve čtvrtletí zvýšila zisk

12.04.2024
akciebankatržbyusa

Volkswagen v prvním pololetí ztrojnásobil globální dodávky elektrických aut

21.07.2021

Německý automobilový koncern Volkswagen v prvním pololetí ztrojnásobil odbyt elektromobilů ve světě na...

Německý automobilový koncern Volkswagen v prvním pololetí ztrojnásobil odbyt elektromobilů ve světě na 170.939 vozů. Přispěla k tomu zejména poptávka v Evropě, uvedla dnes agentura Reuters. Evropská komise (EK) minulý týden navrhla, aby nová auta od roku 2035 nemohla produkovat žádné emise oxidu uhličitého.

"Naše globální elektrická ofenziva pokračuje solidním tempem a poptávka zákazníků je vysoká," uvedl obchodní ředitel koncernu Volkswagen Christian Dahlheim. "Máme v plánu za letošek poprvé dodat milion aut s alternativním pohonem," dodal. Tento cíl se týká vozů čistě elektrických i hybridních.


V Číně, která je největším automobilovým trhem světa, se prodej elektromobilů z koncernu Volkswagen v prvním pololetí více než zdvojnásobil a dosáhl 18.285 vozů. To představuje 10,7 procenta celkového prodeje koncernu.


"Ve třetím čtvrtletí očekáváme výrazný nárůst odbytu elektromobilů v Číně díky rozšířené modelové řadě Volkswagen ID," uvedl Dahlheim.


Zdroj: ČTK




"Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top