investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ceny potravin v České republice klesají tři měsíce v řadě

17.04.2024
cenaekonomikavýrobačesko

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

17.04.2024
evropapenízeusačesko

Volkswagen přejmenuje svou divizi v USA na Voltswagen

30.03.2021

Německý automobilový koncern Volkswagen přejmenuje svou americkou...

Německý automobilový koncern Volkswagen přejmenuje svou americkou součást na Voltswagen of America. Oznámila to dnes firma. Nový název odkazuje na snahu německé automobilové skupiny prosadit se v USA s elektromobily.

Podle serveru CNBC koncern zprávu o změně názvu americké divize omylem vydal s měsíčním předstihem už v pondělí a následně ji ze svého webu odstranil. Dnes však americká divize informaci potvrdila.


Změna názvu podle dnešní tiskové zprávy vstoupí v platnost v květnu. Divize tento krok označila za "veřejnou deklaraci budoucích investic podniku do elektromobility". Dodala, že označení Voltswagen bude používat u všech modelů poháněných elektřinou, zatímco auta s tradičním pohonem budou mít emblém VW.


Volkswagen znamená v překladu lidový vůz. Nový název pak odkazuje na jednotku elektrického napětí volt. "Možná měníme naše K za T, ale neměníme odhodlání této značky vyrábět nejlepší auta ve své třídě," uvedl šéf americké divize Scott Keogh. Firma podle něj věří, že její budoucností je "lidový elektrický vůz".


Volkswagen budoucnost automobilového sektoru vidí v elektromobilitě, se kterou má velké plány. Jen do roku 2025 chce do vývoje elektromotorů investovat zhruba 35 miliard eur (asi 915 miliard Kč) a dalších 27 miliard eur (skoro 706 miliard Kč) vložit do digitalizace. Díky elektřině, digitalizaci a ekologickému provozu chce Volkswagen do roku 2050 dosáhnout takzvané klimatické neutrality.


Akcie Volkswagenu od začátku roku zpevnily o více než 70 procent. Podpořila je právě řada oznámení ohledně strategie v oblasti elektromobilů. V polovině března firma mimo jiné sdělila, že letos hodlá více než zdvojnásobit odbyt elektromobilů a že do roku 2030 plánuje mít v Evropě šest továren na výrobu baterií.


Zdroj: ČTK



"Automobilový průmysl byl výrazně zasažen koronavirovou krizí. Lidé kvůli vysoké míře nejistoty odkládají dražší nákupy do budoucnosti, což výrazně snižuje prodeje nových automobilů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top