investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Volby i výsledková sezóna za námi

09.11.2018

Americké volby do Kongresu jsou za námi...

Americké volby do Kongresu jsou za námi. Republikáni nejenže udrželi svou nadvládu nad horní komorou, své zastoupení zde ještě zvýšili. Naopak ztratili Sněmovnu reprezentantů, kterou tak ovládli Demokraté. Akciové trhy vyhodnotily výsledky voleb jednoznačně pozitivně, když si hlavní indexy připsaly přes 2 procenta růstu. 

Téměř za námi je ve Spojených státech také výsledková sezóna za třetí kvartál. Z titulů tvořících index S&P 500 dosud reportovalo své kvartální výsledky 76 procent firem. 78 procent z nich předčilo očekávání ohledně výše zisku, 61 procent firem pak předčilo odhady výše tržeb. Průměrný meziroční růst zisků zatím vychází na 24,9 procenta, před začátkem výsledkové sezóny se přitom očekával růst o 19,3 procenta. Pokud se aktuální tempo růstu udrží, letošní třetí kvartál bude v tomto ohledu druhým nejlepším od roku 2010.

 

Pro nadcházející období analytici očekávají pokračování růstu zisků, ne však již tak výrazné. Zisky indexu S&P 500 by ještě ve čtvrtém čtvrtletí měly růst dvojciferným číslem, v první polovině nového roku by však již meziroční zisky měly být pouze jednociferné.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Výsledková sezóna poskytuje akciovým trhům podporu. „Referendum“ o americkém prezidentovi Trumpovi v podobě voleb do Kongresu pak trhy vyhodnotily rovněž kladně. Prezident Trump má v kapse ještě jeden trumf – investiční balíček do infrastruktury. Ten poskytne ekonomice další podporu."

Kamil Bednář, Senior Equity Trader BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top