investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Vodafone jedná o strategické spolupráci s ČEZ

22.02.2021

Mobilní operátor Vodafone jedná s energetickou skupinou ČEZ o možnostech...

Mobilní operátor Vodafone jedná s energetickou skupinou ČEZ o možnostech strategické spolupráce. Jednání začala již před loňskou aukcí kmitočtů pro sítě 5G. ČTK to řekl mluvčí Vodafonu Ondřej Luštinec. Informaci o jednáních přinesly dnešní Hospodářské noviny.

Hospodářské noviny napsaly, že ČEZ jedná o koupi Vodafonu a jasno by mělo být do léta. "Hospodářským novinám jsme potvrdili, že už od období před 5G aukcí probíhají se společností ČEZ jednání o různých možnostech strategické spolupráce. Nepotvrdili jsme ale, že se jedná rovnou o prodeji celé společnosti Vodafone," řekl ČTK Luštinec.


Polostátní ČEZ loni zvažoval zásadnější vstup do telekomunikačního sektoru prostřednictvím účasti v aukci kmitočtů pro sítě 5G. Nakonec se do tendru nepřihlásil. Firma provozuje virtuálního operátora Mobil od ČEZ, který využívá infrastrukturu O2. V současnosti má kolem 125.000 zákazníků. Vedle toho energetická skupina dlouhodobě investuje i do internetových optických sítí.


Vodafone loni v aukci potřebné frekvence vydražil. V současnosti má operátor okolo čtyř milionů zákazníků a ve fiskálním roce končícím loni v březnu vydělal 1,46 miliardy korun. Součástí Vodafonu je i největší tuzemská kabelová síť UPC. Vodafone ČR je od roku 2005 součástí nadnárodní skupiny Vodafone Group.


Zdroj: ČTK



"Skupina Vodafone Group provozuje mobilní a pevné sítě v 21 zemích a ve 48 dalších spolupracuje v oblasti mobilních sítí s partnery. Skupina Vodafone Group má více než 300 milionů mobilních zákazníků, více než 27 milionů zákazníků s pevným připojením a více než 22 milionů televizních zákazníků."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top