investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Velikonoce příznivě ovlivnily růst maloobchodních tržeb

05.06.2019

Průměrná mzda stejně jako medián mezd se v prvním čtvrtletí letošního roku zvýšily o 7,4 procenta...

Průměrná mzda stejně jako medián mezd se v prvním čtvrtletí letošního roku zvýšily o 7,4 procenta. Tento vývoj vede k růstu kupní síly obyvatelstva, což navyšuje poptávku po nákupu zboží a služeb. Příznivé situace využívají maloobchodníci, kteří zdražují a navyšují své tržby.

V dubnu byl zaznamenán meziroční růst maloobchodních tržeb o 6,9 procenta. Nakupování bylo podpořeno oslavou Velikonoc. Tržby rostly především za prodej potravin, kde bylo zaznamenáno meziroční navýšení o 10,0 procenta. Rovněž u nepotravinářského zboží byl zaznamenán relativně silný růst o 5,4 procenta. K mírnějšímu růstu tržeb došlo u pohonných hmot. Zde však lze očekávat, že bude vykázán silnější růst za měsíc květen.

 

Již tradičně byl zaznamenán prudký růst tržeb u internetových obchodů a zásilkových služeb. Plně se projevuje změna spotřebního chování lidí, kdy zákazníci na internetu mohou využívat cenové srovnávače a zpravidla tak nakupují výhodněji než v kamenných prodejnách. Nevýhody internetového nakupování spočívají především v nemožnosti odebrat si zboží hned při nákupu. Rovněž je komplikovanější zboží před nákupem vyzkoušet a kupující zpravidla musí k ceně nákupu připočíst náklady na dopravu.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Vyšší tržby maloobchodníků odráží rostoucí životní úroveň Čechů. Lidé se při nakupování nenechají odradit ani rostoucími cenami zboží a služeb, které reagují na vyšší mzdové náklady a rostoucí účty za energie."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top