investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

V České republice se výrazně propadly registrace automobilů

17.12.2019

Od ledna do listopadu letošního roku bylo v Evropské unii registrováno...

Od ledna do listopadu letošního roku bylo v Evropské unii registrováno 14 123 228 nových automobilů, což je o 0,3 procenta méně než ve stejném období před rokem. Největší propady v registracích byly zaznamenány na Kypru a ve Finsku, kde došlo ke snížení shodně o 7,3 procenta.

Česká republika zaznamenala pátý největší propad v registracích nových vozidel ze všech zemí Evropské unie. Za jedenáct měsíců letošního roku bylo v naší zemi registrováno 231 208 automobilů, což je o 6,3 procenta méně než ve stejném období před rokem.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Z jednotlivých značek automobilů si nejhůře vede Alfa Romeo, jíž se letošní registrace v rámci Evropské unie prozatím propadly o 37,5 procenta. Špatné výsledky hlásí i Nissan a Honda. Registrace automobilů Škoda v Evropské unii za jedenáct měsíců letošního roku vzrostly o 2,9 procenta na 675 155 vozů. Škodovka tím zvýšila svůj podíl na trhu Evropské unie na 4,8 procenta.

 

Nejúspěšnějším koncernem v Evropské unii je z hlediska počtu nově registrovaných vozů VW Group, který za jedenáct měsíců letošního roku nahlásil registrace 3 456 569 automobilů. Jeho nejvýznamnějšími značkami jsou Volkswagen, Škoda, Audi a Seat. Následuje koncern PSA Group se značkami Peugeot, Opel a Citroën. Tento koncern letos zatím registroval 2 279 826 automobilů. Přes milion automobilů se zatím podařilo registrovat ještě koncernu Renault Group, kam kromě značky Renault patří ještě Dacia a méně významné značky Lada a Alpine.


Zařaďte radost do portfolia právě teď!

Dejte nám na sebe spojení a užijte si náš osobní přístup.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Česká republika patří mezi pět zemí Evropské unie, kde došlo k nejhlubším propadům v registracích nových automobilů. Za jedenáct měsíců letošního roku bylo registrováno o 15 563 automobilů méně než ve stejném období loňského roku."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS



Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top