investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

V Británii započaly další klinické testy vakcíny proti koronaviru

16.11.2020

V Británii započaly další rozsáhlé klinické testy vakcíny proti covidu-19, informuje...

V Británii započaly další rozsáhlé klinické testy vakcíny proti covidu-19, informuje dnes server BBC. Dvě dávky vakcíny, či placeba si nechá v zemi aplikovat 6000 dobrovolníků, po celém světě pak 30.000 lidí.

Experimentální vakcínu známou zatím pod názvem Ad26COV2 vyvíjí farmaceutická firma Janssen, která je součástí společnosti Johnson and Johnson. Preparát je založen na geneticky upraveném viru způsobujícím běžné nachlazení a má vycvičit imunitní systém k reakci.


Dvě dávky vakcíny budou dobrovolníkům podány s rozestupem 57 dní, upřesňuje agentura Reuters. V září zároveň firma Johnson & Johnson zahájila klinické testy vakcíny v jednorázové variantě. Společnost podle Reuters uvedla, že pokud by tyto testy s účastí 60.000 lidí potvrdily účinnost a bezpečnost její vakcíny, mohla by nabídnout oproti některým jiným výrobcům snazší očkování. Efektivitu vakcinace u očkovacích látek, které je nutné podat ve dvou dávkách, by totiž mohlo snížit, kdyby si lidé druhou dávku nenechali dát.


Konkurenční výrobci očkovací látky proti covidu-19 z firem Pfizer a BioNtech minulý týden oznámili, že jejich preparát vykazuje podle průběžných výsledků klinického testování účinnost přesahující 90 procent a je velká šance na jeho schválení v USA do konce roku. Oznámení vyvolalo celosvětovou senzaci, jak ale připomíná BBC, k ukončení koronavirové pandemie nejspíše bude zapotřebí více druhů vakcín.


V Británii se rovněž testuje vakcína vyvíjená společností AstraZeneca ve spolupráci s Oxfordskou univerzitou. Podrobnosti o tom, v jakých dalších zemích se bude vakcína testovat, britští odborníci neuvedli.


Zdroj: ČTK



"Vývoj vakcín proti koronaviru nahrává především value akciím, kterým se v průběhu koronavirové krize příliš nedařilo. Naopak růstové akcie z technologického sektoru, které z koronavirové krize profitovaly, reagují zdrženlivěji."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top