investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Unikátní Ferrari ve fondu Engine Classic Cars

18.12.2017

Do fondu založeného společnostmi BH Securities a Engine Prague, po více než roce, dorazil dlouho očekávaný unikát...

Do fondu založeného společnostmi BH Securities a Engine Prague, po více než roce, dorazil dlouho očekávaný unikát. Automobil Ferrari California T 70th Anniversary. Roadster s pevnou skládací střechou poháněný přeplňovaným osmiválcem pochází z limitované edice oslavující 70. výročí vzniku značky. Vůz je jedním z pouhých 70 exemplářů omezené série a současně jediný na světě vyvedený v dané barevné kombinaci. To dokládá plaketa uvnitř vozu. Vůz byl do České republiky dovezen přes oficiální zastoupení Ferrari, firmu Scuderia Praha.

Vůz byl pořízen fondem kvalifikovaných investorů Engine Classic Cars. Ten investuje svěřené prostředky do vybraných ikonických a celosvětově známých sběratelských aut nebo motocyklů. Do tohoto ojedinělého fondu je možné investovat prostřednictvím významného nebankovního obchodníka s cennými papíry, společnosti BH Securities, případně přes investiční společnost Avant, která tento fond spravuje. 

O automobily ve fondu se stará jedna ze společností skupiny Engine. Ta je sama vlastníkem hodnotné sbírky vozů, motocyklů, vlastního servisu, renovační dílny a klubového parkování. Bývá také organizátorem zajímavých akcí se zaměřením na klasické automobily a sběratelství. Investoři tak mohou participovat na velmi zajímavé možnosti investování v oblasti, která umožňuje uchování hodnoty vložených prostředků a využívat služeb, které skupina Engine poskytuje. 

Ferrari California T 70th Anniversary je již třetím vozem Ferrari v Engine Classic Cars fondu. Ten nyní disponuje celkem 14 různými sběratelskými vozy, jejichž cena stále roste. „Investice v takovém fondu není jen o zhodnocování peněz, ale také o emocích. Pro naše investory každoročně pořádáme proto různé akce, jako například okruhový den v Mostě nebo ve spolupráci s bankou UBS také unikátní rally Prague Carlsbad Classic“, říká Zdeněk Lepka, ředitel BH Securities a.s. 







1. Plaketa uvnitř vozu.



2. Interiér vozu.




3. Ferrari California T 70th Anniversary.



4. Ferrari California T 70th Anniversary.


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top