investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Unikátní Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition ve fondu Engine Classic Cars

20.01.2021

Legendární výrobce automobilů Aston Martin vzdal hold letecké společnosti British Airways a k výročí jejího stého...

Legendární výrobce automobilů Aston Martin vzdal hold letecké společnosti British Airways a k výročí jejího stého založení vyrobil pouze deset zcela unikátních automobilů nesoucích označení Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition. Tyto automobily vznikly zároveň u příležitosti 50. výročí od prvního letu nadzvukového letadla Concorde. Jedná se o světové unikáty, o které projevili zájem investoři ze všech koutů planety. Je nám proto velkou ctí, že vůbec první z těchto vozidel zamířilo do fondu Engine Classic Cars, který založila společnost BH Securities s Engine Prague.

Pořízený vůz vznikl pod taktovkou individualizačního týmu Q, který se v Aston Martinu specializuje na zakázkovou výrobu a limitované edice. DBS Superleggera Concorde Edition nese barvy společnosti British Airways, má karbonovou střechu se siluetou Concordu a ikonickou trikoloru na spodní hraně nárazníků. Interiér odkazuje na kabinu skutečného Concordu a má řadu neopakovatelných prvků. Například pádla řazení pod volantem jsou vyrobena přímo z lopatek turbíny nadzvukového letadla.




Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition jistě udělá radost všem milovníkům rychlosti. Je totiž poháněn motorem V12 s dvojitým přeplňováním o objemu 5,2 litru. Jeho výkon dosahuje síly 715 koní a má točivý moment o velikosti 900 Nm. Motor přenáší sílu na zadní kola pomocí osmistupňové automatické převodovky. Dosahuje zrychlení z 0 na 100 kilometrů v hodině za pouhé 3,4 sekundy a nepoleví až do rychlosti 340 kilometrů v hodině. Řidičům tak dopřává snový zážitek z jízdy.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:



Unikátní automobil byl pořízen fondem kvalifikovaných investorů Engine Classic Cars. Ten investuje svěřené prostředky do vybraných ikonických a celosvětově známých sběratelských automobilů nebo motocyklů. Do fondu je možné investovat prostřednictvím obchodníka s cennými papíry BH Securities. O automobily ve fondu se stará jedna ze společností skupiny Engine. Ta je sama vlastníkem hodnotné sbírky vozů, motocyklů, vlastního servisu, renovační dílny a klubového parkování. Investoři ve fondu díky tomu mohou zhodnocovat své prostředky a přitom mohou využívat služeb skupiny Engine. Třešničkou na dortu je pak možnost účastnit se klubových akcí zaměřených na klasické automobily a sběratelství.




Fond Engine Classic Cars dosud vlastnil dva vozy značky Aston Martin. Kromě staršího automobilu DB2 to je i novější DB6 Vantage. „Je nám velkou ctí, že můžeme naši sbírku vozů Aston Martin rozšířit o světově unikátní automobil, u kterého v budoucnu očekáváme výrazný růst hodnoty. Investování ve fondu Engine Classic Cars však není pouze o zhodnocování prostředků. Je také o emocích, které investorům nedokáže zprostředkovat žádný jiný fond v České republice,“ říká Zdeněk Lepka, ředitel BH Securities a.s.


„Tento raritní krasavec bude zcela jistě jedním z opravdových tahounů investičního portfolia fondu, který je součástí široké a veřejnosti zpřístupněné sbírky automobilů nacházející se v Engine Classic Cars gallery v objektu tuchoměřického POP Airport,“ říká Radek Pokorný, spoluzakladatel fondu Engine Classic Cars a zakladatel a jednatel společnosti Engine Prague.


Zařaďte radost do portfolia právě teď!

Dejte nám na sebe spojení a užijte si náš osobní přístup.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top