investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Uber zvýšil čtvrtletní tržby téměř o polovinu

08.02.2023

Její čistý zisk nicméně klesl o třetinu na 595 milionů dolarů...

Americký provozovatel alternativní taxislužby Uber Technologies ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil tržby meziročně o 49 procent na 8,6 miliardy dolarů (zhruba 190 miliard Kč). Oznámila to dnes firma. Její čistý zisk nicméně klesl o třetinu na 595 milionů dolarů.

Čtvrtletní tržby společnosti mírně překonaly očekávání analytiků, kteří je v anketě firmy Refinitiv odhadovali v průměru na 8,5 miliardy dolarů. Akcie Uberu po zveřejnění výsledků výrazně posilovaly.

Šéf podniku Dara Khosrowshahi uvedl, že Uber již překonal negativní důsledky pandemie nemoci covid-19. Počet aktivních řidičů na platformě se podle něj ve čtvrtém čtvrtletí vyšplhal na rekordní maximum a v lednu pokračoval v růstu. To rozptýlilo obavy z nedostatku řidičů v době rostoucí poptávky, napsala agentura Reuters.

Společnost Uber předpověděla, že její očištěný zisk před úroky, zdaněním a odpisy (EBITDA) v letošním prvním čtvrtletí dosáhne 660 až 700 milionů dolarů. V loňském čtvrtém čtvrtletí tento zisk vzrostl na 665 milionů dolarů z 86 milionů ve stejném období předchozího roku.

Společnost Uber působí ve více než 70 zemích včetně České republiky.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top