investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Tržby Unileveru ve čtvrtletí díky rekordnímu růstu cen stouply o 17,8 %

27.10.2022

Tržby firmy tak navzdory poklesu objemu prodeje vzrostly a firma zlepšila odhad růstu svých tržeb za celý letošní rok...

Výrobce spotřebního zboží Unilever ve třetím čtvrtletí vzhledem k růstu nákladů zvýšil ceny o rekordních 12,5 procenta. Tržby firmy tak navzdory poklesu objemu prodeje vzrostly a firma zlepšila odhad růstu svých tržeb za celý letošní rok. Vyplývá to z dnešního prohlášení.

Tržby ve třetím čtvrtletí stouply o 17,8 procenta na 15,8 miliardy eur. Po očištění o vliv změn směnných kurzů a nových akvizic a prodejů se zvýšily o 10,6 procenta. Objem prodeje se snížil o 1,6 procenta.

Stejně jako jiným firmám v odvětví spotřebního zboží i firmě Unilever klesly od začátku války na Ukrajině marže, protože rostou náklady na energie a důležité přísady. Firma se proto rozhodla prudce zvýšit ceny.

Za celý letošní rok Unilever očekává růst očištěných tržeb o více než osm procent. Doposud čekala zvýšení o 4,5 procenta až 6,5 procenta.

Unilever vlastní více než 400 značek. Patří mezi ně zmrzliny Algida, Magnum, Carte d'Or či Míša, prací prášek Persil, čisticí prostředky Savo, Domestos a Cif, kosmetika Axe a Rexona či značky potravin Hellmann's a Knorr.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top