investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Tržby skupiny Deutsche Telekom loni překonaly 100 miliard eur

26.02.2021

Německá telekomunikační skupina Deutsche Telekom v loňském roce zvýšila...

Německá telekomunikační skupina Deutsche Telekom v loňském roce zvýšila čistý zisk o 7,5 procenta na 4,2 miliardy eur (téměř 110 miliard Kč). Tržby společnosti poprvé překonaly hranici 100 miliard eur (2,6 bilionu Kč), a to díky převzetí amerického konkurenta Sprint. Vyplývá to z dnešní výsledkové zprávy podniku, který působí i v České republice.

Tržby skupiny Deutsche Telekom se loni zvýšily zhruba o čtvrtinu na 101 miliard eur, provozní zisk pak vzrostl o 42,5 procenta na 38,6 miliardy eur.


Americká divize T-Mobile US loni v dubnu dokončila převzetí rivala Sprint za 26 miliard dolarů (560 miliard Kč), na kterém se dohodla v roce 2018. Bez zahrnutí této akvizice a dalších změn v podnikové struktuře vzrostly tržby o tři procenta.


Koronavirová krize loni vedla k uzavření prodejen společnosti a omezila cestování, což firmě snížilo příjmy z roamingu. Zároveň se však v důsledku pandemie zvýšil význam připojení k internetu, uvedla agentura DPA.


"V roce 2020 jsme psali historii," uvedl šéf podniku Tim Höttges. "Dokončili jsme přelomovou transakci ve Spojených státech, vylepšili si pozici na trhu v Evropě a zároveň svými stabilními sítěmi významně přispěli k řešení dopadů pandemie," dodal.


Deutsche Telekom je největší telekomunikační skupinou v Evropě, na jeho celkových tržbách se loni více než třemi čtvrtinami podílely aktivity mimo Německo. Součástí podniku je i T-Mobile Czech Republic. Ten dnes oznámil, že jeho provozní zisk loni klesl o 1,2 procenta na 11,37 miliardy korun. Tržby naopak o 1,6 procenta vzrostly a dosáhly 28,3 miliardy Kč.


Zdroj: ČTK



"Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, má téměř 6,2 milionu mobilních zákazníků."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top