investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby rostou. Obchodníci zdražují

05.09.2019

Růst mezd navyšuje poptávku po zboží...

Růst mezd navyšuje poptávku po zboží. Rostoucí ceny zboží v kombinaci s rostoucí poptávkou vedou k navyšování tržeb maloobchodníků. V červenci 2019 byl zaznamenán meziroční růst maloobchodních tržeb po očištění o 4,6 procenta, bez očištění dokonce o 7,0 procenta. Tržby rostou především u nepotravinářského zboží, kde byl zaznamenán růst o 7,0 procenta.

V červenci letošního roku došlo k meziročnímu růstu tržeb u pohonných hmot o 1,1 procenta. Sezónně očištěné tržby za prodej a opravy motorových vozidel se meziročně snížily o 2,2 procenta. Kvůli zhoršování ekonomického klimatu se u drahých položek dlouhodobé spotřeby může začít projevovat odkládání spotřeby do budoucna. Tento vývoj byl již zaznamenán u prodejů automobilů, nicméně souhrnné tržby z maloobchodu prozatím hovoří zcela odlišným jazykem.



 

Postupně se proměňuje spotřební chování lidí, kdy stále více zboží je nakupováno přes internet a zásilkovou službu. Takovýto způsob nakupování umožňuje zákazníkům jednoduše srovnávat ceny mezi jednotlivými obchody. Nakupovat lze z pohodlí domova a bez front v obchodech. Lidé si však musí počkat na doručení zboží, které si předem nemohou vyzkoušet. Koncová cena produktů zakoupených na internetu rovněž bývá navýšena o náklady na dopravu. V důsledku všech těchto výhod a nevýhod došlo v červenci 2019 k meziročnímu navýšení tržeb za prodej zboží přes internet a zásilkovou službu o 21,7 procenta.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Zhoršování ekonomického počasí může odrazovat spotřebitele od realizace nákupů drahého zboží dlouhodobé spotřeby. Tento vývoj již byl zaznamenán na propadu prodejů nových osobních automobilů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top