investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trumpova sociální síť vzbudila velký zájem investorů

03.12.2021

Sociální síť bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa chce získat až miliardu dolarů prodejem akcií...

Sociální síť bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa chce získat až miliardu dolarů prodejem akcií. Platforma s názvem Truth Social bude konkurovat zavedeným sociálním sítím jako je Twitter nebo Facebook. Spuštěna by měla být již v prvním čtvrtletí příštího roku. Zatím však běžné uživatele moc nezajímá a spíše uchvátila investorskou veřejnost.

Na konci října bylo sděleno, že účelová akviziční společnost (SPAC) s názvem Digital World Acquisition Corp fúzuje s Trump Media & Technology Group. Součástí tohoto uskupení je i sociální síť Truth Social. Toto oznámení způsobilo nákupní horečku na burze. Cena akcie se zvedla z 10 dolarů na více než 90 dolarů. Následně však klesla na aktuálních 46 dolarů. I tak udělala investorům velkou radost.

 

Podcast - BHS Insights

06.12.2021 - Trumpova sociální síť vzbudila velký zájem investorů

Délka: 00:00:00


00:00:00


Truth Social nebudí jen nadšení, ale stává se i terčem kritiky. Například Wall Street Journal upozornil, že Donald Trump během svého působení ve funkci prezidenta řekl 30 573 lživých nebo zavádějících výroků. To vychází zhruba na 21 nepravd každý den v úřadě. Otázkou tedy je, jak bude vypadat sociální síť, kde Donald Trump obsadí hlavní roli.


Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Donald Trump po zrušení neúspěšného blogu From the Desk of Donald J. Trump spustí svou sociální síť. Ta zatím funguje jen ve zkušební verzi, přesto její akcie od října stouply o 360 procent.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top