investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Tesla svolá téměř 135.000 vozů kvůli dotekovým displejům

02.02.2021

Americký výrobce elektromobilů Tesla svolá ve Spojených státech k opravě téměř 135.000 vozů...

Americký výrobce elektromobilů Tesla svolá ve Spojených státech k opravě téměř 135.000 vozů Model S a Model X kvůli problému s dotekovými displeji, který může zvýšit riziko nehody. Informují o tom agentury AP a Reuters.

Tesla původně požadavek amerických regulátorů na svolání těchto vozů odmítala. Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) proto minulý měsíc zahájil kroky k řešení této záležitosti soudní cestou. Minulý týden se pak automobilka rozhodla na požadavek regulátorů přistoupit, napsala agentura AP.


Dotekové displeje ve svolávaných vozech mohou přestat fungovat. To podle NHTSA přináší řadu bezpečnostních rizik, včetně ztráty obrazu ze zadní kamery a výpadku systémů pro odmlžování a odmrazování čelního skla, což může za nepříznivého počasí zhoršit viditelnost.


NHTSA dnes zveřejnil dokumenty obsahující podrobnosti o svolávání vozů. Tesla uvádí, že sice nepovažuje selhání displejů za bezpečnostní závadu, ale provede výměnu jejich procesorů.


Zdroj: ČTK



"Burzovní hodnota společnosti Tesla je v současné době vyšší než součet hodnot společností Volkswagen, BMW, Daimler, General Motors a Ford."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top