investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

T-Mobile chce za rok zvýšit pokrytí sítí 5G na 70 procent

05.10.2022

Do konce letošního roku to bude 50 procent prostřednictvím 2200 vysílačů...

Operátor T-Mobile plánuje do konce příštího roku pokrýt mobilní rychlou sítí 5G 70 procent tuzemské populace. Do konce letošního roku to bude 50 procent prostřednictvím 2200 vysílačů. Dnes to řekl obchodní ředitel T-Mobile Czech Republic Maximiliano Bellassai. Konkurenční Vodafone uvádí pokrytí 70 procent již nyní.

Spotřeba mobilních dat vzrostla za poslední dva roky pětinásobně a český T-Mobile za loňský rok zaznamenal čtvrtý nejvyšší růst v Evropě, uvedla firma. Mobilní data podle údajů operátora využívá 89 procent zákazníků s chytrými telefony a tarify s neomezenými daty preferuje více než třetina tarifních zákazníků.

Na růst spotřeby operátor reaguje novými tarify. V jejich rámci zpřístupní technologii 5G všem uživatelům včetně majitelů základních tarifů a nabídne také více dat. Některé nabídky ale proti současným mírně zdraží. Celkem operátor přišel s pěti novými neomezenými tarify a dalšími programy s objemem od jednoho do deseti GB dat. Součástí nové nabídky jsou i speciální tarify pro studenty a seniory.

Na nové tarify bude T-Mobile postupně převádět i stávající zákazníky. Podpora současných tarifů skončí na začátku příštího roku. Každý zákazník bude informován prostřednictvím vyúčtování a SMS zpráv, aby věděl, kdy a za jakých podmínek bude moct nový tarif využívat.

T-Mobile je největší tuzemský mobilní operátor s 6,3 milionu zákazníků. Je součástí skupiny Deutsche Telekom.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top