investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Stimulační opatření zastavila propady na trzích

25.03.2020

Zákonodárci ve Spojených státech pravděpodobně podpoří bezprecedentně...

Zákonodárci ve Spojených státech pravděpodobně podpoří bezprecedentně vysoký balík stimulačních opatření na podporu americké ekonomiky. Celková výše stimulačního balíku se blíží dvěma bilionům dolarů. Prosazení stimulačního balíku bude znamenat skokové navýšení amerického dluhu. Zároveň se však zmírní nepříznivé dopady šíření koronaviru ve Spojených státech.

Stimulační balík by měl obsahovat 500 miliard dolarů na pomoc zasaženým odvětvím. Dalších 500 miliard dolarů by mělo jít na přímé platby pro miliony amerických rodin. Podporu ve výši 350 miliard dolarů by měly dostat malé podniky. Dalších 250 miliard dolarů by mělo být vyčleněno na podpory v nezaměstnanosti a minimálně 100 miliard dolarů by měly dostat nemocnice a zdravotnická zařízení.  


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

V návaznosti na obří ekonomickou stimulaci vzrostly americké trhy. V úterý došlo k posílení Indexu S&P 500 o 9,4 procenta. Jednalo se o desátý nejvyšší denní nárůst v celé historii tohoto indexu. Dnes krátce po otevření trhů ve Spojených státech došlo k dalšímu růstu akcií. Tempo růstu však již bylo daleko pozvolnější.

 

V současnosti je dění na trzích vysoce proměnlivé. Pro stabilnější růst trhů by bylo zapotřebí, aby se začalo snižovat množství osob, které jsou nakaženi koronavirem. Ekonomické indikátory si budou muset najít svá minima, tak aby každý den nepřicházely negativní zprávy o zhoršování situace v hospodářství. Klíčový bude ukazatel nezaměstnanosti, který nám napoví, jak výrazně byla poškozena ekonomika.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Klíčovým ekonomickým ukazatelem bude nezaměstnanost. V případě, že počty nezaměstnaných budou skokově narůstat, by měly vlády přijít s dalšími stimulačními opatřeními na podporu hospodářství."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top