investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Steinhoff uvede na burzu ve Varšavě akcie divize Pepco, která působí i v ČR

27.04.2021

Jihoafrický konglomerát Steinhoff se chystá uvést na burzu ve Varšavě akcie své divize...

Jihoafrický konglomerát Steinhoff se chystá uvést na burzu ve Varšavě akcie své divize Pepco Group, která působí i v České republice. Steinhoff, který se stále potýká s dopady účetního skandálu z roku 2017, hodlá v rámci primární veřejné nabídky (IPO) prodat alespoň 15 procent akcií podniku. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Například v Británii Pepco vlastní obchody Poundland, stejně jako značky PEPCO a Dealz. Své zboží firma nabízí z více než 3200 obchodů v 16 zemích a jejím šéfem je Andy Bond, který vedl britský řetězec Asda.


Investujte do akcií   Druhy akcií   Zpětný odkup akcií   Akcie - co bude dál   Direct Listing 


Agentura Reuters už dříve s odkazem na své zdroje uvedla, že hodnota společnosti Pepco se pohybuje kolem pěti miliard eur (přes 129 miliard Kč). To znamená, že by to mohla být v letošním roce na varšavské burze největší primární nabídka akcií.


Společnost Pepco byla založena v roce 2014 jako odnož jihoafrického maloobchodního konglomerátu Pepkor. Pepco na svém webu uvádí, že v jeho prodejnách nakupuje každý měsíc kolem 50 milionů lidí, a to ve střední Evropě, Británii, Irsku a ve Španělsku.


Zdroj: ČTK




"Klienti BHS se mohou účastnit drtivé většiny IPO po celém světě. Informace jim rádi poskytnou osobní makléři, kteří jsou o všech IPO pravidelně informováni."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top