investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Stavebnictví pomáhají vysoké ceny na realitním trhu

10.01.2020

Průmyslová produkce v listopadu 2019 meziročně klesla o...

Průmyslová produkce v listopadu 2019 meziročně klesla o 3,2 procenta. Z části za to mohla vysoká srovnávací základna z předchozího roku a z části špatné výsledky ve vybraných průmyslových odvětvích. Ke zhoršujícím se výsledkům přispěla především odvětví výroby ostatních dopravních prostředků a zařízení, výroby strojů a zařízení,výroby motorových vozidel, přívěsů a návěsů. Naopak průmyslová produkce vzrostla v odvětví výroby elektrických zařízení, výroby pryžových a plastových výrobků. Růst zaznamenalo i odvětví výroby základních farmaceutických výrobků a farmaceutických přípravků.

Negativní zprávou je, že meziročně klesly tržby z průmyslové činnosti o 6,0 procenta, což firmám snižuje prostor pro investice a úhradu rostoucích nákladů na mzdy a energie. Rovněž negativní je pokles hodnoty nových zakázek o 2,9 procenta. Kvůli klesající hodnotě nových zakázek se český průmysl bude hůře vyrovnat se zahraničními riziky. Ty spočívají v brexitu, obchodních válkách, německém ekonomickém zpomalení a předlužeností některých zemí v eurozóně.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Naopak české stavebnictví zaznamenalo růst. Stavební produkce v listopadu 2019 meziročně vzrostla 4,5 procenta. Produkce v pozemním stavitelství vzrostla dokonce o 5,3 procenta. V listopadu 2019 bylo zahájeno jen 2 613 bytů. Dokončeno bylo 3 596 bytů, přičemž v bytových domech došlo k meziročnímu nárůstu na dvojnásobek. Stavební úřady v listopadu 2019 vydaly 6 979 stavebních povolení. Orientační hodnota těchto staveb činila 30,0 miliardy korun.


Investujte do rostoucích firem s BHS Private Equity fondem.

Dejte nám na sebe spojení, ozveme se zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Vysoké ceny na realitním trhu polily české stavebnictví živou vodou. Přestože se zvyšuje stavební produkce, ceny nemovitostí neklesají, spíše mají tendenci dále narůstat."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BH

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top