investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Státy USA plánují příští týden podat žalobu na Facebook

03.12.2020

Skupina amerických států, v čele s New Yorkem, vyšetřuje firmu Facebook kvůli možnému porušení antimonopolních...

Skupina amerických států, v čele s New Yorkem, vyšetřuje firmu Facebook kvůli možnému porušení antimonopolních zákonů a plánuje příští týden podat na sociální síť žalobu. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na čtyři informované zdroje. Bude to druhá významná žaloba na velkou technologickou společnost. V říjnu ministerstvo spravedlnosti podalo žalobu na firmu Google.

Podle jednoho ze zdrojů plánuje podepsat žalobu více než 40 států. Facebook se ke zprávě odmítl vyjádřit. Mluvčí kanceláře newyorského generálního prokurátora nechtěl záležitost komentovat.


Zatím není známo, co státy plánují do žaloby zahrnout. Jedno obvinění, které se často objevuje v souvislosti s Facebookem, je, že se strategicky snaží koupit menší možné konkurenty, často za mimořádně vysokou cenu. Mezi tyto akvizice patřilo převzetí firmy Instagram v roce 2012 a WhatsApp v roce 2014.


Generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg při svém vystoupení v americkém Kongresu tvrdil, že společnost má řadu konkurentů, včetně dalších technologických gigantů. Hájil kontroverzní akvizice, jako koupi Instagramu a WhatsAppu, tím, že jim Facebook pomohl expandovat z malých, nevýznamných firem mezi významné a vlivné společnosti.


Zdroj: ČTK



"Velké technologické společnosti byly nejsilnějšími globálními hráči už před koronavirovou krizí. Pandemie jejich dominanci ještě posílila, protože urychlila přechod z reálného do virtuálního světa."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top