investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple bude brzy vyrábět čipy M4

12.04.2024
appletechnologievýroba

JPMorgan ve čtvrtletí zvýšila zisk

12.04.2024
akciebankatržbyusa

Společensky odpovědné investování dobývá portfolia českých investorů

25.10.2021

Obchodník s cennými papíry BH Securities umožňuje investovat prostřednictvím nové investiční strategie, která je založena...

Obchodník s cennými papíry BH Securities umožňuje investovat prostřednictvím nové investiční strategie, která je založena na megatrendu dnešní doby, jenž nese zkratku ESG (Environment – životní prostředí, Society – společnost, Governance – řízení). Jak již samotná zkratka napovídá, nová investiční strategie se soustředí na investice, o kterých můžeme říct, že jsou šetrné k životnímu prostředí, společensky odpovědné a mají dobře nastavené procesy řízení.

Nová investiční strategie byla týmem našich nejlepších portfolio manažerů přetvořena do produktu, jenž nese název GLOBÁLNÍ DYNAMICKÉ PORTFOLIO. To se řídí podle ESG ratingu, který je stanovován renomovanými společnostmi MSCI a S&P Global. V České republice má příznivý ESG rating jen Moneta Money Bank. Z tohoto důvodu se strategie soustředí hlavně na investice v zahraničí, kde požadavky na vysoký ESG rating splňují desítky evropských a stovky amerických titulů. Díky tomu je GLOBÁLNÍ DYNAMICKÉ PORTFOLIO adekvátně diverzifikováno a dodržuje zásady bezpečného investování.


„Chceme našim klientům nabídnout dlouhodobě udržitelnou investiční strategii, která má pozitivní vliv na rozvoj společnosti a může dosahovat nadstandartních výnosů. Proto jsme vytvořili GLOBÁLNÍ DYNAMICKÉ PORTFOLIO,“ říká vedoucí oddělení správy aktiv a člen představenstva BHS Jiří Jaroš.


Nová strategie si klade za cíl, aby doručila investorům nadstandartní výnosy. Z tohoto důvodu má vyšší investiční riziko. Klienti, kteří se rozhodnou zařadit tuto strategii do svých portfolií, by měli mít střednědobý či dlouhodobý investiční horizont. Délka investice by rozhodně neměla být kratší než dva roky. Klienti přitom nemusí řešit žádná měnová rizika, proti kterým se GLOBÁLNÍ DYNAMICKÉ PORTFOLIO zabezpečuje. Díky tomu je referenční měnou nového produktu tuzemská koruna.



Jelikož předpokládáme, že GLOBÁLNÍ DYNAMICKÉ PORTFOLIO bude populární hlavně u začínajících investorů, rozhodli jsme se snížit minimální hranici investice již na 300 tisíc korun. Díky tomu je nová strategie dostupná širší veřejnosti. Věříme, že zvláště mladá generace investorů si GLOBÁLNÍ DYNAMICKÉ PORTFOLIO oblíbí a skrze něj se začne více zajímat o kapitálové trhy. Společnost BH Securities je se svou téměř třicetiletou zkušeností ráda doprovodí na této krásné a vzrušující cestě.


„V době vysoké inflace je zapotřebí, aby se lidé začali lépe starat o své úspory. Na běžných a spořících účtech peníze ztrácí kupní sílu. Oproti tomu investice do akcií a dalších nástrojů kapitálového trhu historicky prokázaly, že inflaci dokážou porážet,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.


GLOBÁLNÍ DYNAMICKÉ PORTFOLIO bude zařazeno po bok naší velice úspěšné CD investiční strategie v rámci Asset Managementu. Každý investor si tak může zvolit, jaká východiska při investování bude preferovat a podle toho si může vybrat strategii, která mu bude nejvíce vyhovovat. Kromě služeb Asset Managementu mohou investoři využít i další produkty od BH Securities. Patří mezi ně nejúspěšnější fondy kvalifikovaných investorů na trhu, přímé nákupy akcií či prodej fyzického zlata nebo dluhopisů.


Přemýšlíte, jak a do čeho investovat?

Spojte se s těmi nejlepšími! Dejte nám na sebe pár údajů, ozveme se zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top