investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Société Générale se chystá na masové propouštění

22.02.2019

Společnost Société Générale, která je většinovým vlastníkem Komerční banky...

Společnost Société Générale, která je většinovým vlastníkem Komerční banky, připravuje plán razantního propouštění. O práci by mohly přijít stovky až tisíce lidí po celém světě. Propouštění se bude dominantně týkat oddělení zaměřených na investice, bez práce by však mohli skončit i zaměstnanci z podpůrných oddělení jako jsou personalisté.

Oddělení Société Générale GBIS, na které propouštění nejvíce dopadne, má více než 20 000 zaměstnanců a působí v něm jedna z hlavních francouzských odborových organizací. Současný plán pravděpodobně tvrdě narazí na odpor odborářů. Société Générale se však od propuknutí globální finanční krize před více než deseti lety potácí v problémech. Akcie společnosti jen za poslední rok oslabily o 45 procent a mnohé pobočky po světě si nejsou schopny vydělat na svou činnost.

 

Société Générale není jedinou bankou, která se potácí v problémech. V dobré kondici není ani německá Deutsche bank, která se potýká se ztrátou důvěry. Deutsche bank se pravděpodobně podílela na praní špinavých peněz v rozsahu zhruba 3,5 bilionu korun, což odpovídá dvěma třetinám hrubého domácího produktu České republiky.


Využijte příležitosti

Svěřte své finance do správy odborníků a užijte si více klidu i volného času. Zanechte zde kontakt a vybereme společně nejvhodnější strategii pro vaše přání a potřeby.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Evropské banky se s globální finanční krizí, která propukla před více než 10 lety, vyrovnaly podstatně hůře než americké banky. Investoři o evropský bankovní sektor ztrácí zájem kvůli nízké ziskovosti a záporným úrokovým sazbám. Negativní vliv mají tvrdá regulatorní nařízení i odchod Británie z Evropské unie."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top