investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Skupina ČEZ navýšila zisk o 49 procent

12.11.2019

Za první až třetí čtvrtletí letošního roku dosáhla skupina ČEZ...

Za první až třetí čtvrtletí letošního roku dosáhla skupina ČEZ čistého zisku 13,6 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 49 procent. Čistý zisk očištěný o mimořádné vlivy dosáhl dokonce hodnoty 14,7 miliardy korun. Skupině ČEZ se podařilo využít vyšších realizačních cen vyrobené elektřiny. Rovněž došlo k navýšení zisku z obchodování s komoditami.

Takzvaná EBITDA (provozní zisk před odpisy) dosáhla za tři čtvrtletí letošního roku hodnoty 44,7 miliardy korun. V závěrečném čtvrtletí by se EBITDA měla dál navyšovat až k úrovni 58 miliard korun za celý rok 2019. Čistý zisk za letošní rok by se měl pohybovat mezi 17 až 18 miliardami korun. Přitom spotřeba elektřiny, kterou prozatím rozvedla společnost ČEZ Distribuce, meziročně stoupla pouze o 0,2 procenta.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Skupina ČEZ meziročně navýšila investice do dlouhodobého majetku na 18,6 miliardy korun. Jedná se o meziroční nárůst o 3,3 miliardy korun. Investice směřovaly především do modernizace distribuční sítě, která se musí připravit na nové trendy v energetice. Distribuční síť by do budoucna měla být připravena na vyšší podíl výroby energie z obnovitelných zdrojů. Ty mohou na rozdíl od konvenčních zdrojů energii dodávat nárazově podle počasí.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Půl hodiny po otevření pražské burzy reagují akcie skupiny ČEZ na zveřejněné výsledky mírným propadem o -0,57 procenta na cenu 518,50 koruny za kus. Zobchodováno bylo pouze 16 700 kusů akcií, z čehož lze usuzovat, že investoři neprojevují o výsledky skupiny ČEZ příliš velký zájem."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top