investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Scorecard 2.0 může pomoci investorům

04.02.2020

Posuzování kvality korporátních dluhopisů je náročná disciplína...

Posuzování kvality korporátních dluhopisů je náročná disciplína. Nezkušení investoři v ní často chybují. Výsledkem je, že vkládají peníze do pochybných firem. Tento problém by mohl být zmírněn projektem Ministerstva financí ČR, který dává investorům jednoduchý návod, jak ke korporátním dluhopisům přistupovat.

Takzvaný Scorecard 2.0 může pomoci investorům, aby na základní úrovni vyhodnotili různé emise korporátních dluhopisů a identifikovali možná rizika. Při využití nástroje Scorecard 2.0 a jeho doplňujících dokumentů se investoři dozvědí, jak nahlížet na problematiku dluhopisů. Následně z finančních výkazů a dalších zdrojů dokážou přepsat údaje do kalkulačky na skóre, podle kterého lze na základní úrovni posoudit rizikovost korporátních dluhopisů.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:



Scorecard 2.0 dále obsahuje "Desatero varovných signálů investování do korporátních dluhopisů", které investorům může pomoci identifikovat nedůvěryhodné dluhopisy. Desatero by rovněž mělo dopomoci ke zvýšení informovanosti a transparentnosti na trhu s korporátními dluhopisy.

 

Na vytvoření Scorecard 2.0 se podílela řada odborníků a skrze Asociaci pro kapitálový trh ČR i zaměstnanci BH Securities. Další informace o projektu naleznete v odkazu: https://www.mfcr.cz/cs/soukromy-sektor/kapitalovy-trh/podnikani-na-kapitalovem-trhu/2020/verejna-konzultace--scorecard-korporatni-37189


Chcete investovat do dluhopisů?

Zeptejte se nás na aktuální možnosti!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!






"Větší informovanost a transparentnost mohou zlepšit fungování trhu s korporátními dluhopisy. Na něm kromě licencovaných společností působí i pochybné firmy, které poškozují pověst celého odvětví korporátních dluhopisů."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top