investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Schodek státního rozpočtu překročil 230 miliard korun

01.09.2020

Podle údajů pokladního plnění za leden až srpen letošního roku skončil...

Podle údajů pokladního plnění za leden až srpen letošního roku skončil státní rozpočet ve schodku 230,3 miliardy korun. Po uplynutí prvních osmi měsíců letošního roku hospodaří státní rozpočet nejhůř ve svých dějinách. Vzhledem k negativním důsledkům koronavirové krize lze očekávat, že se hospodaření státního rozpočtu bude dál zhoršovat.

Současná úroveň schodku je 15krát vyšší než ve stejném období loňského roku. K tomuto výsledku přispívá hospodářská strategie vlády, která spočívá v navyšování výdajů státního rozpočtu. Naopak žádná významná úsporná opatření dosud nebyla ohlášena. Vzhledem k blížícím se volbám lze očekávat, že nákladná opatření na podporu ekonomiky budou prodlužována a schodek se bude dále prohlubovat.

 

Na příjmové straně státního rozpočtu se prozatím vybralo 929,4 miliardy korun, což je pouze o 40,4 miliardy korun méně než ve stejném období loňského roku. Oproti tomu výdajovou stranou státního rozpočtu již proteklo 1 159,7 miliardy korun, což je o 174,5 miliardy korun více než ve stejném období loňského roku. Z těchto údajů je patrné, že se vláda při řešení krize opírá především o výdajovou stranu státního rozpočtu.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Výrazný růst státních investic pomáhá zmírňovat hospodářské problémy naší země. Bohužel však vede i k růstu schodku státního rozpočtu."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top