investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Samsung hlásí výrazný růst zisku

29.10.2020

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics zvýšil ve třetím čtvrtletí meziročně provozní...

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics zvýšil ve třetím čtvrtletí meziročně provozní zisk zhruba o 59 procent na 12,35 bilionu wonů (255 miliard Kč). To je nejvíce za dva roky. Přispěl k tomu druhý nejvyšší čtvrtletní zisk z prodeje chytrých telefonů, uvedla dnes firma. Ta nyní očekává, že výsledek hospodaření v posledním čtvrtletí bude slabší.

Tržby firma ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšila o osm procent na 66,96 bilionu wonů (1,38 bilionu Kč). Čistý zisk vykázal nárůst o 49 procent na 9,36 bilionů wonů, zatímco divize chytrých telefonů měla zisk 4,45 bilionu wonů.


Nárůst prodeje chytrých telefonů téměř o 50 procent podle analytiků patrně odráží podíl Samsungu na trhu po dopadu amerických sankcí na čínského konkurenta Huawei.


Zisk divize čipů za uplynulý kvartál meziročně vzrostl o 82 procent na 5,54 bilionu wonů. Zásoby, které si před zavedením amerických sankcí vytvářela společnost Huawei, a vyšší prodej chytrých telefonů nižší a střední třídy kompenzovaly slabou poptávku po čipech určených do serverů.


V nynějším čtvrtletí se očekává, že cena paměťových čipů zůstane obecně nízká, a to kvůli jejich nadbytku a přetrvávající slabé poptávce po čipech do serverů, uvedla analytická společnost TrendForce.


Ve srovnání se třetím čtvrtletím dodávky chytrých telefonů Samsung v nynějším kvartálu podle analytiků klesnou asi o pět procent. Příčinou podle nich bude konkurence nového telefonu iPhone 12 od americké společnosti Apple a také skutečnost, že Samsung nemá nové modely.


Zdroj: ČTK



"Koronavirová krize urychluje přechod z reálného do virtuálního světa. Někteří výrobci počítačové a telekomunikační techniky toho dokázali skvěle využít."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top