investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

S&P Dow Jones Indices začne sestavovat indexy pro kryptoměny

03.12.2020

Společnost S&P Dow Jones Indices začne v příštím roce sestavovat indexy pro kryptoměny...

Společnost S&P Dow Jones Indices začne v příštím roce sestavovat indexy pro kryptoměny. Stala se tak dalším finančním podnikem, který vstupuje do oblasti digitálních měn, informovala dnes agentura Reuters. Společnost S&P Dow Jones Indices je známá zejména díky svým americkým akciovým indexům S&P 500 a Dow Jones.

Pro sestavování kryptoměnových indexů bude firma využívat data společnosti Lukka, jež pokrývají více než 550 nejobchodovanějších kryptoměn. Firmy S&P Dow Jones Indices a Lukka doufají, že nové indexy zjednoduší investice do kryptoměn a pomohou snížit rizika na kolísavém a spekulativním trhu s těmito měnami.


"Protože se digitální aktiva jako kryptoměny stávají rychle se rozvíjející třídou aktiv, nastává ten pravý čas pro nezávislé, spolehlivé a uživatelsky přívětivé indexy," uvedl Peter Roffman, který má ve společnosti S&P Dow Jones Indices na starosti inovace a strategii.


Firma o plánech na sestavování indexů informuje v době, kdy se hodnota nejznámější kryptoměny bitcoin vyšplhala na nová maxima v blízkosti 20.000 dolarů (asi 435.000 Kč). Dnes se cena bitcoinu pohybuje kolem 19.300 USD, od začátku roku tak vykazuje nárůst asi o 170 procent.


Kryptoměny existují už více než deset let, výraznější zájem mezi velkými finančními společnostmi však vzbudily až v posledních letech. Některé velké burzy například zahájily obchodování s finančními deriváty založenými na bitcoinech.


Zdroj: ČTK



"Spekulování na růst či pokles kryptoměn je jen pro otrlé jedince. Kryptoměnové burzy mají otevřeno 24 hodin denně po 7 dní v týdnu. Na takový režim nejsou klasičtí spekulanti zvyklí. Kryptoměny mají navíc proměnlivější ceny než akcie. Snadno se může stát, že během spánku přijdete o desítky procent na kryptoměnovém portfoliu."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top