investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Růst tržeb maloobchodníků zpomalil

09.07.2019

Maloobchodní tržby v květnu zpomalily meziroční růst a zvýšily se o 2,7 procenta...

Maloobchodní tržby v květnu zpomalily meziroční růst a zvýšily se o 2,7 procenta. Výrazný nárůst tržeb byl zaznamenán u nepotravinářského zboží, kde došlo k meziročnímu zvýšení o 5,6 procenta. Tržby za prodej motorových vozidel včetně náhradních dílů se meziročně zvýšily o 3,1 procenta. Mírně rostoucí tržby byly zaznamenány i u potravin. Naopak u pohonných hmot tržby klesly o 0,7 procenta.

Růst tržeb byl nejznatelnější u internetových obchodů, kde došlo ke skokovému navýšení o 19,4 procenta. Obchodování přes internet se daří v souvislosti s novými nákupními trendy. Lidé při nakupování po internetu mohou srovnávat různé nabídky, což vytváří pocit výhodných nákupů. To v konečném důsledku vede k vyššímu objemu prodejů.

 

K růstu tržeb napomáhá rostoucí průměrný měsíční příjem. Ten již v prvním čtvrtletí letošního roku dosáhl úrovně 26 092 korun. Lidé, kteří chodí do práce, se přitom mají výrazně lépe než ostatní. Jejich průměrný měsíční příjem ze zaměstnání v prvním čtvrtletí 2019 vzrostl dokonce na 33 581 korun. K růstu tržeb přispělo i skokové navýšení důchodů.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Rostoucí životní úroveň Čechů se odráží ve změně spotřebního chování. Lidé neváhají utrácet stále vyšší částky za zboží a služby. Narůstá počet obchodů, které se uskutečňují přes internet. Podstatná část lidí je ochotná připlatit si za dřívější dodání nákupu. Kromě ceny jsou důležité i další aspekty nakupování jako jsou doplňkové služby obchodníků, nabízený komfort při nakupování či společenská a ekologická odpovědnost firem."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top