investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ruský těžař zlata Nordgold plánuje vstup na burzy v Moskvě a Londýně

03.06.2021

Ruský těžař zlata Nordgold plánuje uvést své akcie na burzy v Moskvě a Londýně...

Ruský těžař zlata Nordgold plánuje uvést své akcie na burzy v Moskvě a Londýně. Firma dnes uvedla, že v úmyslu má i vyplácet dividendy. Podle listu Financial Times (FT) se tak podnik snaží využít obnoveného růstu ceny zlata. Firmu Nordgold ovládá rodina ruského miliardáře Alexeje Mordašova a podnik má aktivity v Rusku, Kazachstánu a ve východní Africe, informovala agentura Bloomberg.

Zájem investorů o těžaře zlata v loňském roce vzrostl, když cena žlutého kovu vystoupila na rekord. Následný pokles ceny však letos v březnu přiměl jiného ruského těžaře, firmu GV Gold, odložit plánovaný vstup na burzu na neurčito. Od té doby nicméně cena zlata opět výrazně stoupla a tento týden se vyšplhala až nad 1916 dolarů (zhruba 40.000 Kč) za troyskou unci (31,1 gramu). Dostala se tak na nejvyšší úroveň od 8. ledna.

Jak investovat do zlata   Ukládání do zlata   Investiční zlato

Investoři nyní nakupují zlato kvůli obavám z růstu inflace. Analytici ze společnosti ANZ Research předpokládají, že ve druhé polovině letošního roku cena zlata opět dosáhne psychologicky důležité hranice 2000 dolarů za troyskou unci, kterou poprvé pokořila loni v srpnu.

Tip: Cena zlata   Nákup zlata   Investice zlato   

Loňská produkce společnosti Nordgold činila milion troyských uncí zlata. Firma hodlá v příštích třech letech produkci zvýšit o 20 procent, upozornila agentura Reuters.


Zdroj: ČTK




"O fyzické zlato projevují zájem kromě soukromých investorů i centrální banky. Například ta maďarská v poslední době nakoupila 63 tun zlata, čímž ztrojnásobila své zlaté rezervy."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top