investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tržby Tesly poprvé za čtyři roky klesly

24.04.2024
EVakcieautoteslatržby

Výsledky Boeingu překonaly očekávání

24.04.2024
akcieboeingtržbyusa

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Ropa zdražuje. Pohonné hmoty zlevňují

12.07.2019

V uplynulém týdnu ceny pohonných hmot zlevňovaly jen velmi mírně...

V uplynulém týdnu ceny pohonných hmot zlevňovaly jen velmi mírně a postupně přechází do stagnace. Aktuálně se průměrná cena benzínu pohybuje na úrovni 33,00 koruny za litr. Nafta je průměrně o 93 haléřů za litr levnější.

Přesně před rokem stál litr benzínu v průměru 33,43 koruny a nafta byla v průměru o 85 haléřů za litr levnější. V následujícím týdnu lze očekávat, že se ceny pohonných hmot budou měnit jen mírně a v dalších týdnech přijde zdražování. Ceny pohonných hmot se tak postupně budou přibližovat loňským úrovním.

 

Pozvolna přicházející tlak na růst cen benzínu a nafty je vytvářen situací na trhu s ropou. Cena ropy Brent v uplynulém týdnu vzrostla ze 63 na 67 dolarů za barel. Na vině je napětí kolem íránského jaderného programu a také incident, kdy se íránské lodě pokusily zadržet britský ropný tanker v Perském zálivu. Podle některých zdrojů je situace v oblasti Blízkého východu natolik vyhrocená, že náhodné incidenty mohou rozpoutat válku.

 

Růst ceny ropy je doprovázen oslabováním koruny vůči dolaru. Aktuálně se jeden dolar prodává za 22,79 koruny, což vede k mírnému prodražování dovozu ropy do České republiky. Vývoj na měnovém trhu může přispět k obratu trendu, kdy ceny na čerpacích stanicích přestanou klesat a přes stagnaci přejdou do zdražování.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Na růst ceny ropy rovněž působí pokles zásob ve Spojených státech i nepřízeň počasí, kvůli které jsou evakuováni těžaři z ropných plošin v Mexickém zálivu."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top