investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Řízením PPF byl pověřen její akcionář Bartoníček

29.03.2021

Řízením veškerých aktivit ve skupině PPF byl místo zesnulého hlavního akcionáře...

Řízením veškerých aktivit ve skupině PPF byl místo zesnulého hlavního akcionáře Petra Kellnera dnes pověřen Ladislav Bartoníček, jeden z jejích akcionářů. PPF to oznámila ČTK v tiskové zprávě bez dalšího upřesnění. Kellner zemřel v sobotu při zřícení vrtulníku na Aljašce. Společnost konstatovala, že na jejím běžném každodenním fungování se odchodem zakladatele nic nemění.

Jednotlivé společnosti skupiny PPF řídí profesionální týmy manažerů. Skupina jako celek má vypracovaný systém řízení svých investičních projektů, uvedla zpráva. "PPF bude pod vedením Ladislava Bartoníčka pokračovat ve svých investičních projektech v souladu s plány a vizemi, které se svým týmem spolupracovníků vytvořil Petr Kellner," zdůraznila firma.


Bartoníček (56) nastoupil do PPF investiční společnosti jako výkonný ředitel v roce 1991. Od roku 1996 do září 2006 působil jako generální ředitel České pojišťovny. V roce 2007 byl jmenován generálním ředitelem a členem představenstva Generali PPF Holdingu, který patří mezi největší pojišťovací skupiny ve střední a východní Evropě a vznikl jako společný podnik PPF a Assicurazioni Generali. Generálním ředitelem holdingu byl do března 2013. Od března 2014 do února 2018 byl generálním ředitelem biotechnologické společnosti Sotio, která patří do skupiny PPF. Od roku 2018 je ve skupině odpovědný za telekomunikace.


Akcionářem PPF je Bartoníček od roku 2007. Nyní vlastní 0,535 procenta akcií, Kellner 98,23 procenta. Stejný podíl jako Bartoníček má i současný generální ředitel Home Creditu Jean-Pascal Duvieusart.


Investiční skupina PPF investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Vedle ČR PPF působí ve 24 dalších zemích na třech kontinentech, v Evropě, Asii a Severní Americe.



Zdroj: ČTK



"Smrt Petra Kellnera je tragédie, která nebude mít dopad jen na rodinu, ale i na jeho impérium. Byl to totiž právě Petr Kellner, který svou pracovitostí a vysokou inteligencí dokázal posouvat věci dopředu. Přestože existuje krizový plán, který byl po jeho smrti aktivován, jeho samotného nedokáže nic nahradit."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top