investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Řidiči budou muset sáhnout hlouběji do peněženek

30.05.2019

V uplynulém týdnu docházelo k růstu cen pohonných hmot...

V uplynulém týdnu docházelo k růstu cen pohonných hmot. Ceny na čerpacích stanicích reagovaly na oslabování kurzu koruny vůči dolaru. Za jeden dolar lze aktuálně získat 23,18 koruny, což je o 77 haléřů více než před rokem. Oslabování koruny by mohlo pokračovat i v následujících měsících. Mnozí investoři se domnívají, že otevřená česká ekonomika bude jednou z obětí obchodních válek, což se podepisuje na kurzu naší měny. V důsledku tohoto vývoje prodražuje dovoz do České republiky, což se týká i ropy a ropných produktů.

Cena ropy je jednou z dalších obětí obchodních válek. Investoři se obávají, že omezování obchodu mezi Spojenými státy a Čínou sníží poptávku po ropě, což se projevuje propadem ceny. Ropa Brent se aktuálně obchoduje poblíž 69 dolarů za barel, což je o 3 dolary za barel méně než před týdnem. Přestože však cena ropy klesá, slabý kurz koruny brání poklesu cen na čerpacích stanicích v České republice. Současný vývoj bude přetrvávat i na začátku června, takže řidiči si na zlevňování pohonných hmot budou muset počkat.

 

K poklesu ceny ropy přispívá zhoršující se ekonomická situace v Číně. Na druhé straně výkyvům v ceně ropy směrem dolů brání pokračující omezování dodávek kartelu OPEC. Zástupci kartelu OPEC se 25. června sejdou se svými spojenci včetně Ruska a budou jednat o dalším možném omezování těžby.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Prudkému propadu ceny ropy brání sankce Spojených států na Írán a Venezuelu. Bolívarovská republika Venezuela navíc trpí děsivými problémy. Tamní ekonomika v loňském roce klesla o 22,5 procenta při nepředstavitelné inflaci 130 060 procent."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top