investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Zisk Bank of America ve čtvrtletí klesl

16.04.2024
akciebankatržbyusa

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Rekordní říjen na hypotečním trhu

22.11.2018

Průměrná úroková sazba na hypotékách v říjnu vzrostla na 2,66 procenta...

Průměrná úroková sazba na hypotékách v říjnu vzrostla na 2,66 procenta. Již od srpna můžeme na trhu s hypotečními úvěry pozorovat, že se růst úrokových sazeb začíná zrychlovat. V nabídkách bank nejsou výjimečné hypoteční úvěry s úrokovými sazbami přes 3,00 procenta. V závěru roku lze přitom očekávat další zdražování hypoték, které bude reflektovat růst úrokových sazeb vyvolaný Českou národní bankou.

V říjnu bylo uzavřeno 10 590 hypoték, což je nejvyšší počet ze všech měsíců letošního roku. Lidé se snažili na poslední chvíli získat hypoteční úvěry za výhodnějších podmínek. V listopadu však nápor nových klientů odezní a závěr roku bude pravděpodobně z hlediska počtu sjednaných hypoték podprůměrný.  

 

Na hypotékách se v říjnu rozpůjčovalo 24,28 miliardy korun, což je nejvíce od listopadu 2016. Na trhu se stále objevují nabídky na poměr výše hypotéky k hodnotě zastavované nemovitosti (LTV) až do výše 90 procent, což je v rozporu s doporučeními České národní banky. Z těchto důvodů lze očekávat, že se centrální banka pokusí svá doporučení uzákonit, aby se jimi řídily všechny instituce na hypotečním trhu.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Růst úrokových sazeb na hypotečních úvěrech zvedne měsíční splátky. Lidé, kteří budou refinancovat svou hypotéku, mohou získat méně výhodné podmínky. Ty budou zatěžovat jejich rodinný rozpočet a v krajním případě mohou vést až k neschopnosti splácet."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS









Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top